BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

TOLONG SAYA 

SAYA PERLUKAN SESUATU UNTUK SAYA PERCAYA 


....


TOLONG SAYA ...

CLOWN ..(when a fooler making fool the foolist)

C L O W N


people,
its up to you ,
may judge clown by the heavy make up ,
don't border nor wonder,
yes, clown got more than a color ,
you will not take it seriously ,
just enjoy the performance
free ticket for the show
its a joke
laugh !
as you savour the fool





@lukisan buruk akue



NOTE : WHEN A FOOLER MAKING FOOL THE FOOLISH


angkat tangan jika ...

...salam

sila angkat tangan
bagi kamu kamu   (???)
...yang masih tercari cari isi di rumah buruk ini


...

FIZIK TANPA KIMIA

hanya untuk mengoncang adrenalin
perlakukan seperti kamu raja pada si ratu
ini tandu bukan untuk kamu terus beradu
kemudian nanti...
marilah bermain buai bersamaku

menikmati susuk fizik tanpa kimia
kasar halusnya hanya mendesahkan
permainan yang telah bermula
lewat untuk meraguinya
bisik kiri teruskan
tutup telinga tiada lagi suara dari kanan

permainan ini telah bermula
merungkai formula kimia hanya memeningkan lagi kepala
kenapa tidak nikmati saja fiziknya
tanpa perlu ambil tahu isipadunya

hai si raja, apa yang kamu rasa?
cukupkan untuk kamu
bila nanti kamu mahu
datanglah lagi padaku

nikmati fizik tanpa kimia

wajar? tidak
nikmat? terpulanglah ...







life, see whut you turn me into...



...
 




definisi dia ialah ...


apa yang dipamerkan boleh dinilai
penilaian kadang kadang boleh jadi silap
tapi selalunya mungkin juga tepat

Definisi dia ialah ....

@lukisan buruk akue... : he is ...











  




dear diary ...


23mac2011 rabu
malam masih berada dlm office, sunyi melihat jam berputar pada paksinya, tik tok tik tok
di luar sudah gelap, hujan malam merintik di cermin opis , khayal, duduk berpeluk tubuh, berfikir tentang byk perkara...tapi hati kosong ...



25mac2011 jumaat
lewat petang pulang ke rumah. mcm biasa , jalan memang jam mengila. melewati tepi pantai terlihat senyuman manusia manusia, pasangan yg mungkin sedang berikrar cinta, keluarga yang membawa anak bersapa dengan merdunya siulan laut dan gemersik anginnya ....aku turunkan cermin kereta, biarlah aku curi sedikit nikmatnya



27mac2011 ahad
flight seawal subuh , sejuk, sleepy ...i hate flight ...dua sebelah kiri, pasangan orgputih yang romantik sekali, lewat usia juga kiranya tapi masih romantik berpegang tangan bersenda gurau dengan menikmati panorama kepulan awan awan pagi dari cermin kapal ... "it's nice isn't it?"  pertanyaan mereka menjemput memujuk rasa keseorangan terpinggir aku, "yes it is.." senyum..




30mac2011 rabu
...tiada istilah breakfast. hanya perlu cawan cawan bercaffeine untuk rasuahkan diri untuk terus kebal sepanjang hari...  mencuri waktu ingin blogging...kotak draf terisi oleh entri entri tak pernah menjadi ...i lost my word, aku mahu bercerita tentang apa? sedihnya, tiada yang menarik utk dicerita ...
massages, they wrote  "where r u?, lama senyap, bila nak lepak?" ,  "hello is anybody Home?...tuuuuttttt  we not getting respon" ..."if ur silence is golden, u must be rich by now..."  Tergelak kecil... i miss my friend .... :_ (




01april2011jumaat
april FOOL! 
arrrhhhgggkena pergi outstation lagi...




03april2011 ahad
Dinner...tema glittering...put some make up, fake a smile... 




04april2011 isnin
meeting, bersembunyi disebalik blazer gelap, pena mata bola ,paparan imej yang sempurna, it just a cover, such a cover...bilik yang tenang mula panaz, isu itu isu ini bangkit mcm cendawan tumbuh selepas anjing kencing..... these a group of people that pointing a finger here n there at this moment, only dan selepas menikmati jamuan kuih muih coffee n tea yang disediakan selepas meeting, masing masing pulang ke sangkar  ...hilang meninggalkan jejak suara suara sumbang ...




06april2011 rabu
waktu menunjukkan 12.30 malam, masih belum tidur, sedang curi masa update blog usang ini dengan entri merapu 
esok pagi, aku sudah boleh jangka 
office- the whole day again ...tik tok tik tok tik tok





dear diary , should i keep writing? its been the same routine over again


~~ mentally tired   ~~


...

cheese kek kegemaran kamu



 
maaflah tidak ada lagi cheese kek kegemaran kamu


@lukisan buruk akue




mungkin ketika kamu tiup lilin yang satu dulu
kamu lupa doakan kita




 

CAKAR ! ! !



lewat petang tadi...tenangkan fikiran jogging (or mayB just walking2 around). terjumpa seekor kucing yang comel + gemuk + kembang + besar berjalan lemah gemalai dengan ekor menggerbang... kucing sepalah yg Lost ne ...kucing macam gini spesis kucing masuk iklan TV, makanannya sama mahal petrol kereta mungkin...perut gemuk, jalan pun lambat2...sangat comel ...

kononnya hendak simpati, niat murni di hati nak carikan tuannya ...pasti tuannya sudah buat kenduri mencari ... 
menghampiri si kucing yang buat muka sopan santun, mata redup-redup, kira nak angkat ambil..miow miow sapaku konon mukadimah bermesra ...
nggiioowwwzzz....habis kena cakar tangan aku ...ganaz betul kucing ne ...dalamnya luka cakaran ...kejam punya kucing...nasib muka ko comel ...pastu buat de' jer jalan dengan muka sombongg ...ooo now ur true colour show... cis ...tak pasal2 u put scratch on my hand ... 


and then make me wonder samada that cat LoST atau di Halau Buang dari rumah...ganaz semacam jer, selalunya spesis berat gebu berlemak camne malas2 jer..tak sangka pula sifu kungfu, sakit tangan aku....ermm...




so pengajaran sampingan oleh hati rajuk ne ...


1. niat baik tapi dilukai sangat main dalam hati... sangat sakit
2. muka yang baik jangan fikir tak mampu jadi kejam
3. don't play, don't trust easily
4. things that u love might disappointing u  


apalah saja nak merajuk dengan kucing (melepas rajuk pada kucing tapi sebenarnya .....)...

apapun siaplah kalau aku nampak lagi kucing  gemuk tue sok, aku siram ngan air (mood jahat ... ; p)

BAD cat @lukisan buruk aku ...



nota tak penting: sebenarnya aku suka gak ngan kucing tue...tapi kenapa jahat ngan aku? ...
samalah rajukku pada 'kamu'...u leave scratch after all ...
...

buku conteng lama

buku conteng lama
rindu mencuri ruang rasa untuk kembali buka

buku conteng2 akue

pernah seketika dulu aku terdengar satu talkshow  di TV,  yang mention "what song that most come to your mind and keep sing it spontaneously...It actually a song telling most about you"  .. apa2 lagu yg pertama yang terlintas dalam kepala kita dan terjemah di bibir secara spontan, mungkin ketika mandi, ketika termenung ,ketika hidupkan keta, or jogging, cuci atau waktu tengah angkat kain jemuran ...lagu yang kerap terkeluar tanpa difikirkan itu sebenarnya menceritakan tentang diri ketika itu ...ermmm betulkah ?? entah lah ...

aku suka lagu  SURATAN ATAU KEBETULAN 
tapi lagu itu juga terasa macam satu Sumpahan


seketika dulu inilah lagu yang aku kira selalu terkeluar secara spontan ... aku masih ingat buku2 kuliah dulu juga terselit bait bait liriknya ..(aku rasa aku sangat rumit, jiwang dan lucu)*ketawakan diri sendiri ...







 

begini begitu tetap aku

beginilah aku
terimalah, kalau tidak suka...aku juga tidak halang kamu untuk tidak suka...tapi jangan benci aku bila aku tidak sakiti mana2 hati kamu...

beginilah aku,
aku bukan siapa-siapa, tidak punya apa-apa, jangan benci aku bila tiada apa-apa aku ganggu dalam kehidupan kamu

beginilah aku,
aku tidak suka jadi orang lain, menjadi diri sendiri saja pun sudah cukup buat aku tidak kenal diri...

beginilah begitulah aku...

terpinggirnya aku kalau kamu benci...

...lukisan buruk akue

...

I AM OK [ ? ]



sejak hari itu
aku rasa perlu, untuk aku cuba cari 'kehidupanku' 

pada hari itu
aku menulis pada pasir bagi meninggalkan jejak 
untuk kemudiannya hilang disapu ombak 


hari itu...
aku katakan "aku OK" ..... dengan tanda pertanyaan pada kotak tersembunyi  [  ? ]






(i wrote a message on that pasir, so let the ombak carried it away)




I AM OK [?]
 




 ...

CALAR!

cerita ini agak panjang(aku jarang update panjang2)

beberapa hari yang lepas, aku terpaksa turun outstation n visit site untuk kerja yang bukan bahagian tugas aku pun...tapi atas rasa sedar diri sebagai si KULI yang makan GAJI maka aku tabahkan juga hati meredah kawasan yang aku boleh kata sepatutnya hanya 4wheel drive jer yg layak masuk....maka dengan berbekal kereta buruk aku aku relakan saja ia terhumbang-ambing dek jalan yang berliku  berbatu dan lumpur yang menjadi warna cat baru...

sampai satu part jalan, aku yakin keta akue takkan leh lepas ..tapi atas desakan si polan polan , mahu tak mahu kena gak - dalam hati penuh doa, mulut tak henti putus sambung doa, mungkin doa makan pun ada termasuk sama ...

tiba-tiba ...ooo besarkan sikit font untuk lebih suspen TIBA TIBA...

scrattttzzz...bahagian bawah keta terhiris besi n batu2 di balik kat tanah berlumpur tue...dalam beberapa saat tayar pun tak leh nak lepas, tekan lagi minyak...lagi ..takut jugak terkubur kan lebih parah...teruskan juga sampai tayar berjaya naik tanah yg lebih tinggi sket..tapi belum lepas lagi part bawah keta belah belakang pula...SCCratttttzzzzz.....

malam tue gak, trus cari car polish siap beli 2 lagi,
time kat car park shoping mall tue gak dgn keta yg masih berlumpur2 aku polish bahagian2 calar2 tue...
adooiiiii terasa calar itu di hati ne...

Mamat yg park kat sebelah dok tgk jer ..mungkin dalam hati dia "kesian minah ne, keta buruk pun nak berabis polish"
helllooo , aku tahu ler keta aku bukan mercedes mcm ko punya kalau calar beli baru... so no need to show that kind of face on me ...

..............

teringat kata2 yang pernah aku dengar entahlah sepa sourcesnya ...
"cara org sayang & jaga kereta tue mcm cara dia sayang bini/laki"


mcm sayang bagi aku,walaupun ''CALAR'' aku tetap dan masih sayang




nota kecil : saya belum kahwin lagi ...


...





ilusi sayap patah

 
sempit ruang untuk meluaskan panca
tersekat pandang sedang luas dunia terabai
ilusi sayap tebarkan perasaan ingin terbang
melangkau rasa terhimpit
hijrahkan jiwa ini
untuk bernafas

kotak angka 1 hingga 12
jangan takutkan hati tua
seperti ilusi sayap yang patah
akhirnya tahu tidak ke mana mana




@lukisan buruk akue

.
.
nota kecil : lukisan lama tergantung di dinding bilik

a'Tak anime from blogger fren

comel tak a'Tak(katak)??




this anime created by such a cool person - a new fren from blogger
>>  MIMI (cool gurl) 

gembira tengok this simple sweet work created by this cool gurl...
hari ne dan mayB sudah berhari2 berperang dengan rasa lelah di tempat kerja dan deal with people yang suka lebih menyusahkan perkara perkara yang memang sudah susah ...ermmm sangat2 tension nowadayz...
so tym tension2 melayan tension sendiri, blogwalking n saw this from MIMI...so cute lah ...ader gak buat senyum hari ini ... : )



nota kecil 1 : jarang sudah tersenyum manis ....dahi asyik berkerut saja semenjak 2 menjak bermenjak2 ne...huhh(keluh)

nota kecil 2 : comel kan katak tue ...TQ MIMI for that cute Tak (katak) ..tersenyum seketika : )

....

aku perlu ucap SELAMAT TINGGAL


tiada pilihan melainkan mengucapkan SELAMAT TINGGAL
entah apa perasaan kali ini...tapi aku relakan dengan rasa SYUKUR dan TERIMA KASIH
2010 banyak perkara yang mendewasakan...ya! Banyak ...!
suka duka senyum tawa ...putaran kehidupan

so now i'm welcoming 2011 ...
tahun yang bertukar juga remain us yg umur juga akan meningkat ...aku tak takut tua setahun lagi, tapi aku takut kalau aku belum dapat mengisinya dengan sempurna ...

tahun baru tetap tiba
what will be will be ....will it be good? 

ada cerita perlu dilupakan, ada yang perlu di bawa ke depan, dan ada banyak untuk di cipta di masa-masa akan datang.

orang-orang selalu akan kata..
"jangan terlalu memikirkan masa lampau, nikmati hidup hari ini seperti tiada esok"

mungkin fikiran aku sedikit beza:
aku adalah aku yang berjalan hari ini sambil selalu memikirkan masa depan namun masih tetap aku toleh ke belakang



SELAMAT TAHUN BARU 2011



...





RINDU ! !




I MISS YOU
.



MA'AL HIJRAH bloggerZ

 SELAMAT TAHUN BARU HIJRAH

untuk semua

mari sama2 jadi hamba Allah yang lebih baik , Insyallah


semoga tahun baru ini 
membawa menghijrahan diri aku kepada yang lebih bermakna 


...



Dewasa !!


pernah kamu rasa, setiap pagi bangun dengan deringan lantang jam lonceng 
jaga seketika-dengan mata mengantuk lantas jari offkan alarm ...
30 minit kemudian tersedar agak lewat...lari ke bilik mandi...itu ini...
bergegas keluar...solat subuh yang dah ke hujung waktu...
berkejar kejar cari baju ...iron baju ...
put some make up ...
breakfast -berdiri-hirup seteguk dua kopi/teh/milo...capai roti sumbat ke mulut - bergegas capai kunci keta
road jam ..!!! gunakan waktu tersekat jam' itu 
-perempuan -tambah gincu bedak eyeliner ...
-lelaki -sikat n gel rambut

office - keja ...dgr gosip ...keja  ...makan... gosip ...
membebel sendiri dengan keja...mesin fax/fotocopy/laptop buat hal mengadu kat status Facebook 
petang asyik lirik2 jam dinding...bila nak out ....

pulang....road jam' ...loud kan radio jaming sendiri....
home...itu ini ...
kadang sempat makan malam
kadang tido awal ...
...late night jaga do some pending work ...coffee

esok -lewat bangun lagi ....



Dewasa...rutin yang bosan itu Kehidupan ....




note: petang2 selalu nampak budak2 yang bercuti sekolah bermain girang .... 



...



KORBAN ...

short note :

sudah pindah kerja, now attach at new place ...
starting busy again ...
will be more busy than ever mayB...

mengejar waktu, tepat 
lewat istilah si nahas
melukis senyum yang paling sempurna
ikhlas atau tidak, tolak cerita

dua perkara yang pasti aku bawa bersama
lipstick -menambah tona senyum terbaik
tisu - bersembunyi di tandas dan menangis 



KORBAN 
dan korban itu hikmah ...




...







Tidak Sempat bagi tahu kamu!!!


kamu, aku rindu. rindu sangat tahu ...rindu ...
waktu sudah bawa kita jauh pergi...kau dan aku, kita punya kehidupan yang kita cari ...padahal kita juga masih tinggal satu kota yang sama...tempat yang sama...jarang sekali sudah jumpa... asyik kita dengan hidup dewasa kini...
kamu rasa tidak apa yang aku rasa setiap kali aku terlihat pasangan kawan yang beriringan jalan,minum di gerai dengan gelak ketawa, bertepuk tampar di perhentian bus ...aku pasti ingat kamu, ..aku nampak kita....KITA...

kamu tahu tidak, ada masanya aku berhentikan kereta tepi dekat perhentian bas dan saja saja duduk sana...tempat dulu kita sama berpanas berhujan tunggu bas...
kamu tahu tidak, kadang kadang aku terpanggil berjalan di taman tempat dulu kita jalan jalan bercerita kosong...gerai tepi taman itu masih sama, aku duduk sana order minuman yang kamu suka ...
kamu tahu tidak, kedai lampu kelip kelip terpantul  di lantai itu masih ada...dulu kamu buat kerja bodoh berdiri di lantai itu ajak aku menari ...setiap kali aku lalu sana, aku singgah berdiri di situ ...sendiri
pada setiap jejak yang ditinggalkan itu, aku harap aku jumpa kamu ...nyata kamu tidak pernah ada ...mungkin kamu sudah lupa ...



sekarang kenapa sukar untuk kita jumpa lagi walau untuk secawan dua kopi.....sebab kita dewasa? padahal baru 2-3tahun saja kita terpisah...malah sekarang kita juga duduk di kota yang sama ...kenapa susah aku mahu bawa hati aku jumpa kamu..
hanya sebab satu kenyataan? 

lewat persahabatan yang indah, 
...kamu kata kamu sayang aku...
aku kata kamu keliru...
...kamu tanya kenapa tiba tiba kamu terjatuh rasa ...
aku jawab kamu keliru...


sebab, waktu itu juga kamu sudah ada yang istimewa
aku juga waktu itu masi cuba lupakan kisah lama aku
jadi aku kata, 
kamu itu keliru, aku keliru...kita itu keliru ...


 
@lukisan buruk akue



sebenarnya ...
aku tidak sempat bagi tahu kamu ...
aku juga jatuh hati sama kamu
...aku juga sayang



sekarang aku terasa semua ini lucu tanpa gelak tawa ...
aku jadi rindu ...




hanya nota kosong : dia orang yang sama dalam cerita >> INI


...

Related Posts with Thumbnails